Acasa

SF byStudioWeb
Generator de specificatii pentru site-uri

Incepeti generarea specificatiilor pentru site-ul dumneavoastra de prezentare

i. Bifati optiunile care vi se potrivesc.
ii. Primiti in mod automat pe email specificatiile de site.
iii. Discutati specificatiile din document cu cat mai multi dezvoltatori de site-uri.
iv. Sunati-ne, daca in timp ce completati aveti nevoie de ajutor.

Introducere in aplicatia de generare a documentului de specificatii de site de prezentare

Asigurarea calitatii pentru un proiect de site de prezentare se realizeaza intr-o prima etapa cu ajutorul documentului de specificatii functionale. Cu cat mai clar si complet documentul, cu atat mai bine pentru client si dezvoltator. Cititi toata introducerea

Generalitati site

Rolul acestei sectiuni este acela de a defini scopul si obiectivele proiectului si de a aduna la un loc toate informatiile despre site de care veti avea novoie pe parcursul comunicarilor ulterioare cu dezvoltatorul. Informatiile generale de mai jos va ajuta sa creati o imagine de ansamblu a site-ului dumneavoastra si reprezinta o baza pentru discutiile pe care urmeaza sa le aveti in vederea alegerii unui dezvoltator.

Introduceti numele site-ului de prezentare sau domeniul de Internet pe care acesta va fi publicat.
Descrieti pe scurt site-ul, mentionanand scopul, obiectivele, profilul general al vizitatorilor si, pe langa acestea, alte date relevante pentru proiect. Toate aceste informatii va vor fi de mare folos mai tarziu in proiect, avand in vedere ca acum le puteti centraliza pe toate intr-un singur document.
Introduceti, in campul de mai sus, domeniul dumneavoastra de activitate.
Implicit este selectata limba romana. Daca totusi vreti ca site-ul sa aiba incluse mai multe limbi de afisare, scrieti limbile in continuare in camp si separati prin "," (virgula). De obicei, fiecare limba de afisare in plus ridica pretul site-ului cu ~20% fata de pretul standard primit pentru un site realizat in doar o singura limba de afisare. Este totusi posibil ca pentru un site cu, de expemplu, 5-6 limbi de afisare, dezvoltatorul sa va ofere un discount.
Selectati data la care doriti sa fie finalizat site-ul dumneavoastra. In general, timpul de realizare este de minim 3 saptamani calendaristice si poate varia foarte mult, in functie de cerintele dumneavoastra. Mai luati in calcul faptul ca dureaza ~10 zile sa lamuriti ultimele aspecte si sa semnati contractul cu dezvoltatorul.
Daca aveti un buget deja stabilit, mentionati suma maxima pe care o puteti aloca pentru realizarea site-ului dumneavoastra.
(Exemplu: business, axat pe fotografie, artistic, site pe o singura pagina, metro, design minimalist, plin de culoare etc.)
Puteti alege unul din modelele de design enumerate in exemplul de mai jos sau chiar si unul combinat, cum ar un site business pe o singura pagina. Daca totusi doriti sa-i propuneti dezvoltatorului sa aleaga el unul din tipurile propuse de dumneavoastra, scrieti in camp si separati prin virgula fiecare model in parte.

Vreti ca site-ul sa fie construit pe o platforma de tip CMS?

Daca aveti cunostinte despre oricare din CMS-urile de mai jos, alegeti si scrieti in camp o singura varianta. Alternativ, lasati campul necompletat si notati-va sa discutati cu fiecare dezvoltator in parte, dat fiind faptul ca specificatiile de site dicteaza platforma CMS intr-o masura destul de mare. Daca totusi nu doriti sa fie folosita o platforma CMS, bifati "Nu doresc utilizarea unei platforme CMS".
(Exemple de platforme CMS: Joomla, Wordpress, Drupal, ocPortal, WebGUI, SilverStripe, MODX, dotCMS, Contao, Radiant, Expression Engine, Frog etc.)
In realizarea unui site de prezentare nu exista notiunea de a fi folosita o singura tehnologie. Totusi, este destul de clar pentru dezvoltator daca, de exemplu, dumneavoastra specificati ASP sau PHP.
Unii beneficiari prefera ca site-urile lor sa fie programate intr-un anumit fel si intr-o anumita tehnologie. Nu de putine ori, pentru realizarea proiectelor de site, acestia le impun dezvoltatorilor in mod explicit folosirea anumitor tehnologii.
Important! Anumite combinatii de CMS si tehnologii nu sunt posibile. Acest camp de "Tehnologii preferate" este activ deoarece nu ati mentionat ca doriti fie folosit un anumit CMS in dezvoltarea site-ului.
(Exemple de tehnologii: AngularJS, ASP.Net, PHP, Bootstrap, CSS, HTML5, JavaScript, Web Services, XHTML etc.)

Logo

Daca nu aveti un logo, bifati optiunea de mai jos pentru a cere si realizarea acestuia, pe langa dezvoltarea site-ului. Retineti ca pretul de realizare al logo-ului nu este de obicei inclus de dezvoltator in pretul de dezvoltare al site-ului.
Logo-ul, impreuna cu alte elemente de identitate vizuala pot ajuta enorm la dezvoltarea directiei de design a site-ului. Atunci cand aveti aveti deja un logo, este recomandat ca fiecarui dezvoltator cu care purtati discutii de proiect sa ii prezentati si logo-ul, pentru ca acesta sa-si formeze o idee mai clara asupra conditiilor de design pe care logo-ul le poate impune.

Administrarea continutului din site

In calitate de beneficiar al site-ului, este recomandat sa va puteti administra singur site-ul. De exemplu, CMS-urile va ofera in mod implicit aceasta posibilitate. Continutul de text si imagine din site poate fi cu usurinta administrat din panoul de back-end administrare al oricarui CMS existent.
Concluzie: Daca solicitati ca site-ul sa fie dezvoltat pe o platforma CMS, modulul de back-end administrare este implicit inclus. Alternativ, daca solicitati dezvoltarea separata a acestui modul, costul de realizare al site-ului creste.
Structura de pagini

Aproape fiecare site de pe Internet are un design si o structura distincta. O structura bine planificata dispune de numeroase avantaje: imbunatateste felul in care motoarele de cautare indexeaza site-ul, evidentiaza continutul din site important pentru vizitator, genereaza conversie pentru dumneavoastra, creste pentru vizitator experienta de folosire, faciliteaza urmarirea in timp real a activitatii pe care o are utilizatorul si multe altele.

Structura site-ului poate fi tratata ca o modalitate foarte buna de a organiza site-ul si implicit sectiunile acestuia. Structurarea in mod corespunzator si alegerea optiunilor potrivite va ajuta sa salvati timp pretios in fazele de concept si analiza si de asemenea ii permit dezvoltatorului sa abordeze proiectul intr-un mod structurat si lipsit de probleme pe parcursul dezvoltarii acestuia.

Folositi bifele de mai jos pentru a defini structura site-ului pe care o doriti.

Scrieti mai jos toate detaliile ce privesc pagina/sectiunea "Despre noi". Informatiile care apar in aceasta pagina/sectiune sunt informatii care le permit vizitatorilor sa va cunoasca mai bine.

Anumiti proprietari de site-uri considera necesar sa redenumeasca pagina "Despre noi". Faceti si dumneavoastra la fel, daca este cazul.
Pagina de site dedicata editabila din modulul de administrare, in care puteti include, prin intermediul unui editor inteligent: text, fotografii, liste, hyperlink-uri etc. Sectiune de site care include mai multe pagini subordonate paginii "Despre noi"
(Exemplu: Sectiunii "Despre noi" i se pot subordona paginile "Misiune", "Valori", "Responsabilitate sociala" etc.)
Scrieti in camp, separate prin virgula, numele paginilor care se subordoneaza sectiunii "Despre noi"
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru pagina/sectiunea "Despre noi"

Activitatea dumneavoastra este principalul motiv pentru care vizitatorii se afla la dumneavoastra in site. Oferiti in aceasta pagina/sectiune toate informatiile care considerati ca sunt relevante pentru cei care va viziteaza site-ul.

Doar daca este cazul, scrieti un alt nume pentru pagina "Activitate" in campul de mai jos, denumire care va aparea exact asa in site, atat in meniuri, cat si in butoanele din site care duc catre aceasta pagina.
Pagina de site dedicata editabila din modulul de administrare, in care puteti include, prin intermediul unui editor inteligent: text, fotografii, liste, hyperlink-uri etc. Sectiune de site care include mai multe pagini subordonate paginii "Activitate"
(Exemplu: Sectiunii "Activitate" i se pot subordona paginile "Servicii", "Produse" etc.)
Mentionati, despartite prin virgula, paginile care se vor subordona sectiunii "Activiate"
Avand in vedere specificitatea produselor/serviciilor oferite de dumneavoastra, mentionati caracteristicile produselor/serviciilor in campul "Observatii" de mai jos.
Enumerati caracteristicile speciale care doriti sa fie adaugate in paginile dedicate (exemplu: greutate, culoare, data, locatie etc.)
Daca in site sunt prezentate mai multe produse / servicii oarecum similare, vizitatorul va putea filtra in functie de caracteristici. Astfel, va putea identifica usor exact produsul / serviciul cautat
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru pagina dedicata/sectiunea "Activitate".

Cei care isi cauta de lucru aleg de multe ori sa aplice direct pe site din pagina / sectiunea de Cariere. Folositi optiunile de mai jos pentru a defini exact felul de pagina dedicata sau sectiune de care aveti nevoie.

Doar daca este cazul, scrieti in campul de mai jos un alt nume pentru pagina "Cariere". Noua denumire va aparea in site exact asa cum o scrieti, atat in meniurile site-ului, cat si pe butoanele care conduc utilizatorul catre aceasta pagina / sectiune.
Permiteti vizitatorilor sa aplice la posturile vacante prin incarcarea CV-ului in format .doc, .pdf sau orice alt format pe care il solicitati. CV-urile trimise de catre aplicanti vor fi primite in mod automat pe email-ul specificat de dumneavoastra.
Datele trimise prin intermediul formularului de aplicare complex vor fi trimise in mod automat pe email.
Introduceti numele campurilor personalizate separate prin virgula.
Fiecarui post din lista simpla ii poate fi atasat un buton de aplicare care duce catre formularul de aplicare din site
Pagina dedicata unui post vacant poate include un buton de aplicare care duce catre formularul general de aplicare din site sau poate fi inclus un formular de aplicare in pagina fiecarui post vacant. Va rugam sa specificati comportamentul pe care il preferati in zona de comentarii de mai jos.
Enumerati caracteristicile speciale care doriti sa fie adaugate pentru fiecare post vacant
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru pagina dedicata / sectiunea "Cariere".

In functie de ce le oferiti clientilor, puteti avea in site o pagina dedicata in care preturile asociate sa fie "enumerate" si clasificate sub forma de liste, tabele sau pachete de preturi ce pot fi filtrate in functie de tip si caracteristici.

Doar daca este cazul, scrieti un alt nume pentru pagina "Preturi" in campul de mai jos, denumire noua care va aparea exact asa in site, atat in meniuri, cat si in butoanele din site care conduc vizitatorul catre aceasta pagina.
Enumerati caracteristicile speciale care doriti sa fie adaugate pentru fiecare produs.
Pentru a intelege dezvoltatorul exact cum trebuie prograt calculatorul de preturi, descrieti mai jos modul de functionare al acestuia.
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru pagina "Preturi".

Alegeti mai jos tipul de galerie foto care considerati ca se potriveste cel mai bine cu scopul si stilul site-ului.

Doar daca este cazul, scrieti un alt nume pentru pagina "Galerie foto" in campul de mai jos. Denumirea noua va aparea exact asa in site, atat in meniuri, cat si in butoanele din site care conduc vizitatorul catre aceasta pagina.
In galeria clasica, fotografiile sunt expuse in pagina sub forma de grid. Cand se da click pe o folografie, acesta se deschide in overlay, vizitatorul avand posibilitatea sa deruleze manual fotografiile, atat prin intermeniul butoanelor stanga/dreapta, cat si cu ajutorul sagetilor de la tastatura. Galeria foto de tip slideshow confera pozelor un efect de deplasare in plan orizontal sau vertical, de obicei cu un efect de impuls. Galeria foto de tip carousel roteste fotografiile radial si, cu ajutorul efectelor de distanta si profunzime, creaza in jurul acestora un efect 3D. Fotografiile incarcate in acest tip de galerie se rotesc pe o axa astfel incat cea selectata sa fie intotdeauna in prim-plan si mereu cu fata catre dumneavoastra. Fotografiile aranjate in ordine cronologica pot fi organizate pe albume in functie de ani, tip sau orice alt criteriu important pentru dumneavoastra. Daca modelul de galerie dorit de dumneavoastra este unul aparte, cu mod de functionare diferit de cele mentionate mai sus, detaliati in campul de mai jos comportamentul acesteia.
Ati bifat "Alt tip de galerie foto". Detaliati comportamentul galeriei foto pe care o doriti personalizata intr-un anume fel.
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru pagina "Galerie foto".

Cateva motive pentru care o sectiune de Blog (Noutati si Articole) este importanta pentru succesul site-ului si al activitatii dumneavoastra:
(1) Mareste considerabil numarul de vizite pe site;
(2) Creste site-ul in motoarele de cautare;
(3) Este o componenta importanta din SEO;
(4) Datorita relevantei noutatilor si articolelor, pozitioneaza site-ul ca fiind foarte important in domeniu;
(5) Creste increderea pe care vizitatorii / potentiali clienti o acorda site-ului si produselor / serviciilor prezentate;
(6) In timp, poate conferi produselor / serviciilor / site-ului statutul de brand.

Doar daca este cazul, alegeti un alt nume de pagina in campul de mai jos, denumire noua care va aparea exact asa in site, atat in meniuri, cat si in butoanele din site care conduc vizitatorul catre aceasta pagina.
Modulul de comentarii Facebook ofera avantajul de a fi observat in timp real fiecare comentariu si pe Facebook, deoarece aacesta apare imediat in sectiunea de notificari a persoanalor care se afla in lista celui care posteaza comentariul.
Daca, de exemplu, modulul de Facebook nu este cel pe care-l doriti inclus sub fiecare articol, specificati mai jos un alt modul de comentarii pe care il preferati si descrieti in detaliu comportamentul acestuia.
Mentionati in acest camp modulul de comentarii care doriti sa fie adaugat in site.
Specificati in acest camp, separate prin virgula, numele categoriilor in care vor fi incluse articolele si noutatile.
Specificati in acest camp numele categoriilor in care vor fi incluse articolele si noutatile, separate prin virgula.
Daca in momentul in care veti adauga articole in site le veti defini etichete, articolele cu aceeasi eticheta vor putea fi filtrate in functie de aceasta.
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru sectiunea "Blog / Noutati / Articole)".

Fie ca aveti nevoie de o evidentiere clara a clientilor in zona de portofoliu, fie ca portofoliul este alcatuit din proiecte/lucrari deja realizate si demne de reprezentare in site, o astfel de sectiune dedicata este importanta, deoarece persoanele interesate au tendinta sa analizeze indeaproape exemplele oferite de dumneavoastra / experienta dumneavoastra din domeniul in care activati.

Doar daca este cazul, alegeti un alt nume de pagina in campul de mai jos, denumire noua care va aparea exact asa in site, atat in meniuri, cat si in butoanele din site care conduc vizitatorul catre aceasta pagina.

Alegeti mai jos modul de functionare al sectiuntii de portofoliu

Prin overlay intelefem ca pagina de proiect din sectiunea "Portofoliu" se deschide intr-o alta pagina, suprapusa peste pagina deja deschisa.
Din sectiunea "Portofoliu", in momentul in care se da click pe unul din proiectele exemplificate, se deschide intr-o pagina dedicata proiectului, pagina in care cel interesat regaseste toate elementele de prezentare ce privesc respectivul proiect.
Extinderea proiectelor in aceeasi pagina se realizeaza cu ajutorul unui efect de acordeon, moment in care, imediat dupa extndere, sunt afisate informatiile de prezentare aferente proiectului.

In plus

Bifati numai daca exista o reala posibilitate de a clasifica in categorii distincte proiectele prezentate in sectiunea de portofoliu.
Separati numele de categorii prin apasarea tastei "," (virgula).
Pentru toate caracteristicile specifice proiectelor prezentate in sectiunea de portofoliu a site-ului, dumneavoastra va trebui sa definiti o structura de etichete pentru a putea completa cu usurinta informatiile direct din modulul de back-end administrare.
Enumerati caracteristicile speciale care doriti sa fie adaugate pentru fiecare proiect.
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru sectiunea "Portofoliu".

Echipa dumneavoastra si membrii sai pot fi prezentati intr-un mod foarte personal, amuzant si interactiv pentru vizitatorii site-ului. Atribute precum personalitate, aspect placut, realism, ajuta la castigarea increderii vizitatorilor site-ului si are aport major in ceea ce priveste credibilitatea la nivel de activitate. Prezentarea echipei in site trebuie realizata intr-un mod cat se poate de personal, raportat la vizitator.

Doar daca este cazul, alegeti un alt nume in campul de mai jos, denumire noua care va aparea exact asa in site, atat in meniuri, cat si in butoanele din site care conduc vizitatorul catre aceasta pagina.
Pagina web editabila din modulul de administrare, in care puteti include, prin intermediul unui editor inteligent, text, fotografii, liste, hyperlink-uri etc. Include cel putin 2 alte pagini dedicate care se subordoneaza sectiunii "Echipa".
Exemplu de pagini subordonate sectiunii "Echipa": Magagement, Structura departamentelor.
Specificati numele paginilor dedicate care se vor subordona sectiunii "Echipa".
Fiecare membru al echipei va avea o pagina dedicata, in care pot fi incluse urmatoarele informatii: Nume membru, rol, descriere, Experienta anterioara, Noutati si aticole publicate in sectiunea de blog a site-ului si in presa, date de contact etc.
vCard-ul este o carte de vizita electronica. Pentru utilizatorul site-ului, in pagina dedicata membrului de echipa se poate include si posibilitatea de a descarca aceasta carte de vizita electronica, direct in aplicatia de email a acestuia.
De exemplu, urmatoarele date vor fi putea completate direct din modulul de back-end administrare al site-ului: "Nume membru", "Rol", "Descriere", "Experienta anterioara", "Noutati si aticole publicate", "Date de contact" etc.
Enumerati caracteristicile speciale care doriti sa fie adaugate pentru fiecare membru al echipei.
In cazul echipelor cu mai multi membrii, caracteristicile de mai sus pot permite crearea de filtre de selectie, in functie de unul mai multe criterii asociate.
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru sectiunea "Echipa".

Pe langa elementele de functionalitate obligatorii pentru pagina de Contact, cum ar fi adresa si datele de contact, mai pot fi incluse si alte blocuri care, pe termen lung, va pot ajuta pe dumneavoastra si pe utilizator in relatia de colaborare.

Doar daca este cazul, alegeti un alt nume de pagina in campul de mai jos, denumire noua care va aparea exact asa in site, atat in meniuri, cat si in butoanele din site care conduc vizitatorul catre aceasta pagina.
Cu jutoarul hartii interactive Google, va puteti plasa afacerea pe harta daca, de exemplu, aveti un sediu sau un punct de lucru la care vizitatorul poate veni sa discute cu dumneavoastra sau daca este cazul, sa cumpere direct din magazin.
Acestea este element aproape obligatoriu pentru orice site de prezentare, usurandu-i vizitatorului comunicarea cu dumneavoastra. Un alt avantaj al formularului de contract il reprezinta primirea acestuia in mod automat pe emailul personal.
Enumerati campurile care doriti sa fie incluse in formularul de contact, separate prin virgula.
Pentru a va asigura prezenta in agenda de telefon si email a vizitatorului, puteti opta pentru includerea posibilitatii de a-i permite acestuia sa va descarce vCard-ul. vCard-ul este important deoarece este cartea dumneavoastra de vizita electronica.
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru pagina "Contact".

Termenii si Conditiile de utilizare reprezinta asigurarea dumneavoastra, din punct de vedere legal, ca vizitatorul site-ului intelege si accepta ca utilizarea site-ului este supusa unor termeni si conditii pe care acesta trebuie sa le respecte si cu care, in mod obligatoriu, trebuie sa fie de acord.

Doar daca este cazul, alegeti un alt nume de pagina in campul de mai jos, denumire noua care va aparea exact asa in site, atat in meniuri, cat si in butoanele din site care conduc vizitatorul catre aceasta pagina.
Exemplu: Drepturile asupra cotinutului site-ului, Informatiile publicate pe site, Legaturile cu alte site-uri, Limitarea responsabilitatii, Derularea campaniilor de newsletter, Neasumarea responsabilitatii asupra anumitor tipuri de continut publicate in site.
Mentionati, separate prin virgula, paginile din categoria "Termeni si conditii" care doriti sa fie adaugate in site.
Alte informatii pe care le considerati relevante pentru pagina "Termeni si conditii".
Functionalitati incluse

Specificul si complexitatea unui site sunt legate in principal de functionalitatile alese si de cum acestea trebuie integrate in site. Numarul de functionalitati si felul in care acestea se rasfrang asupra layout-ului dicteaza comportamentul utilizatorului in site si deci, daca implementarea lor este una de succes, atunci uzabilitatea si gradul de conversie cresc considerabil.

Oricand aveti nevoie sa obtineti date de la utilizatori, oricand trebuie sa fiti la curent cu parerea acestora, oricand se pune problema ca acestia sa semnaleze problemele aparute pe parcursul utilizarii, formularele speciale de mai jos au menirea sa centralizeze datele care pe dumneavoastra mai tarziu va ajuta sa imbunatatiti modelul de utilizare a site-ului si rata de conversie. Fiecare tip de formular special presupune o dezvoltare sepaparata.
In acest formular utilizatorul are posibilitatea sa propuna sugestii de imbunatatire, atat in ceea ce priveste site-ul, ca si produsele si serviciile folosite.
Tip de formular special de obicei folosit pentru a-i solicita utilizatorului sa relateze, de exemplu, intreaga experienta legata de folosirea site-ului sau a unui produs sau serviciu oferit de dumneavaostra.
Tip de formular special folosit doar pentru a compara in procente, de exemplu, preferintele pe care vizitatorii le au pentru mai multe produse incluse in sondaj. Un sondaj poate fi folosit, printre altele, si pentru a vedea care dintre noile functionalitati pe care doriti sa le implementati in site au prioritate pentru utilizatori.
Exemplu: Dumneavoastra scrieti in sondaj: "Ne gandim sa lansam unul din urmatoarele produse: A, B, C, D, E." Utilizatorii site-ului vor vota in acest sondaj produsul care lor li se pare cel mai relevant. Astfel, obtineti date relevante despre ce anume acestia prefera sa obtina pe termen scurt de la dumneavoastra.
Formular care poate fi aplicat oricarui tip de reclamatie pe care un utilizator de site sau un client existent il poate folosi pentru a reclama un inconvenient sau un defect aparut pe parcursul utilizarii unui produs / serviciu.
Un simplu formular pe care il completeaza cei care doresc sa-si inscrie participarea la evenimentele organizate de dumneavoastra.
Vizitatorul poate prin intermediul acestui formular sa raporteze problemele intalnite pe parcursul utilizarii site-ului.
Oricand un utilizator de site sau un client existent care va foloseste produsele sau servicile doreste sa exprime o parere buna, o poate face prin intermediul acestui formular, care la nivel de comportament poate necesita sau nu aprobare din partea administratorului de site.
Descrieti in campul de mai jos comportamentul formularului special pe care doriti sa-l includeti in site.
Aceasta functionalitate poate fi folosita pentru a-i ajuta sa se inscrie in lista de abonati pe cei care sunt interesati sa primeasca periodic pe email noutatile si articolele publicate de dumneavoastra.
Blocurile de retele sociale au scopul de a oferi utilizatorilor, in timp real, informatii despre activitatea dumneavoastra pe una sau mai multe retele sociale, precum Facebook, Google+, Twitter sau Pinterest. Fiecare bloc de retea sociala are scop si comportament diferit. Alegeti blocul sau blocurile care au sens pentru dumneavoastra, raportat la activitatea site-ului.
Fotografie
Alegeti din lista de mai jos butoanele de raspandire sociala pe care doriti sa le includeti in site, facand click pe fiecare buton in parte. Butoanele, asa cum le vedeti reprezentate grafic deasupra, vor aparea si in documentul dumneavoastra de Specificatii Functionale pentru site de prezentare.
Fiind relativ obligatoriu sa aveti pagini pe principalele retele sociale (Facebook, Google+, Twitter), este recomandat ca utilizatorii site-ului sa aiba la dispozitia lor posibilitatea de a placea sau raspandi continutul din pagina de site in care se afla in orice moment.
Bifati doar daca este cazul ca dezvoltatorul ales de dumneavoastra sa creeze si paginile de prezentare pe principalele retele sociale (Facebook, Twitter, Google+ etc.)
RSS-ul le ofera utilzatorilor posibilitatea de a se abona prin email, pentru a primi noutatile si articolele in timp real si, pentru o si mai buna promovare a site-ului, permite in acelasi timp preluarea de continut si integrarea in cadrul unui alt site partener.
Fiecare produs expus in site sau articol publicat in Blog poate avea atasata o functionalitate de rating, prin care utilizatorul are posibilitatea sa evalueze, in functie de experienta avuta, gradul de satisfactie, utilitatea si nivelul de calitate.
Permiteti-le vizitatorilor sa fie la curent cu statusul dumneavoastra online. Astfel vor capata incredere sa va contacteze de cate ori vor vedea ca sunteti disponibili.
Butonul de login permite atentificarea intr-o aplicatie externa si este inclus, de obicei, in partea dreapta-sus a site-ului. Aplicatia externa, de cele mai multe ori, se adreseaza clientilor existenti. Alternativ, exista si alte cazuri in care chiar si vizitatorilor neautentificati li se poate acorda acces la o aplicatie externa, acestia netrebuind sa aiba statut de client existent.
Exemplu: Clientilor existenti le oferiti posibilitatea sa se autentifice intr-o aplicatie externa, cu ajutorul careia pot descarca si tipari facturile emise lunar. Exista, bineinteles, si cazuri de utilizare mai complicate.
Mentionati aplicatia cu care doriti sa conectati site-ul sau, daca este vorba de mai multe aplicatii, separati-le prin virgula.
Schimbul de continut este una din cele mai bune metode de crestere a numarului de vizite in site si deci, este din ce in ce mai folosit la nivel de site-uri pe Internet. Daca impreuna cu un site partener doriti sa includeti in mod reciproc alt continut decat cel publicat de dumneavoastra, puteti cu opta pentru functionalitatea de preluare a articolelor din alt site si de asemenea, trimiterea in alt site a articolelor publicate de dumneavoastra in propria sectiune de Blog.
Integrati o aplicatie de chat in site-ul dumneavoastra daca doriti sa comunicati in timp real cu vizitatorii.
Sistem de comunicare si colaborare cu clientii si partenerii de afaceri, in vederea asigurarii de sesiuni de colaborare in timp real, de prezentare a rapoartelor de vanzari, de tinut cursuri online, de acordat suport tehnic onlie, de cercetare a pietei si de inregistrare video a sesiunilor de lucru efectuate la distanta. Acestea sunt doar o parte din frecventele utilizari pe care nu sistem de videoconferinta le are.
Perminte integrarea in site a unui calendar in care, in mod specific, dumneavoastra puteti inregistra evenimentele pe care le organizati periodic.
Daca specificul site-ului permite includerea de astfel de materiale promotionale, specificati in campul de mai jos numele acestora. Separati prin "," (virgula) numele pe care le scrieti in campul de mai jos.
Prezentati pe scurt fiecare tip de material promotional sau brosura / meniu pe care doriti sa il adaugati in site.
Are site-ul destula informatie, cat sa justifice implementarea unui motor de cautare? Are nevoie utilizatorul sa foloseasca o casuta de cautare pentru a gasi in site informatia dorita. De obicei, casutele de cautare sunt incluse in site-urile cu un numar de pagini foarte mare si au scopul de a-i usura utilizatorului vizita in site.

Daca nu cunoasteti implicatiile pe care alegerea unui anumit tip de motor de cautare le are asupra felului in care vizitatorii interactioneaza cu site-ul dumneavoastra si a indexarii site-ului in motoarele de cautare (exemplu: Google, Bing), va recomandam sa lasati bifata optiunea prestabilita "Nu am o preferinta pentru un anumit tip de motor de cautare" pentru a discuta acest aspect cu dezvoltatorul.

Forumul in sine este un site in care membrii comunitatii dumneavoastra poarta discutii online pe diverse subiecte specifice serviciilor, produselor si informatiilor pe care le puneti la dispozitia lor prin intermediul site-ului si eventual, a punctelor de lucru offline.
Pentru ca dezvoltatorul site-ului sa inteleaga cat mai bine la ce va referiti, descrieti cat mai pe lard scopul, functionalitatea si comportamentul in site a modulului sau a aplicatiei pe care o doriti inclusa. Raportati-va, de asemenea, si la beneficiul pe care modulul sau aplicatia il are asupra utilizatorului.
Ennumerati functionaitatile speciale pe care le doriti adaugate in site si descrieti, pe rand, comportamentul fiecareia dintre ele.
Responsiveness

Site-ul realizat in mod responsive isi modifica design-ul si elementele din pagina in functie de rezolutia dispozitivului de pe care este accesat, presupune optimizari suplimentare de layout si are un impact asupra timpului total de realizare. Aceste optimizari sunt obligatorii pentru site-urile care au un numar mare de vizitatori ce acceseaza site-ul de pe tablete si telefoane smartphone.

Compatibilitatea cu IE

Versiunile mai vechi de Internet Explorer prezinta deseori probleme de afisare a site-urilor, deoarece cu cat versiunea de browser este mai veche, cu atat layout-ul trebuie adaptat pentru a pastra un aspect cat mai apropiat de site-ul dezvoltat pentru browser-ele noi.

Observatii finale

Orice informatie pe care o considerati demna de mentionat la finalul documentului de specificatii functionale pentru site de prezentare o scrieti in campul de mai jos. Toate observatiile de mai jos trebuie sa ofere date suplimentare pentru dezvoltatorul site-ului si deci, sa il ajute pe acesta sa va faca o estimare cat mai buna pe parte de pret si timp de realizare.

Generati documentul